skip to Main Content
Eten in de buurt

Rond Long John’s Hotel vind je tal van fijne restaurants en gezellige cafés, ieder met een eigen karakter. Aan het fraaie plein zelf, of in de knusse Krankeledenstraat. Schuif aan voor oprechte Amersfoorte gastvrijheid!

Long John's pub

Naast slapen in een fijne hotelkamer ben je bij Long John ook welkom voor een uitgebreid ontbijt in de vroege ochtend tot aan een goede borrel in de late uurtjes. In de gezellige pub, op het terras aan het water of in het knusse Tuinhuis!

Boothill Saloon

Boothill Saloon is al sinds 1988 een begrip in Amersfoort. Een ruig stukje USA midden in de binnenstad. Dé plek voor Amerikaans speciaalbier, lekkere cocktails, stoere burgers en de beste livemuziek.

Juffrouw Jacoba

In deze crêperie worden de beste crêpes, galettes en croques geserveerd. Heerlijk Frans eten, gezelligheid en stoere kitsch, dat is wat je kan verwachten bij Juffrouw Jacoba. Open voor koffie, brunch en lunch tot 18:00.

Hete kolen

Bij Hete Kolen kan je sfeervol lunchen en dineren. Binnen in het historische pand, of buiten op het terras met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. De no-nonsense gerechten worden met liefde en aandacht bereid en geserveerd. Werkelijk álles hier is huisgemaakt!

Café Marktzicht

Ooit een klein, welbekend schaakcafé, nu hét speciaalbier- en natuurwijncafé van Amersfoort. Met rijke borrelplanken, topburgers en versgebakken appeltaart met slagroom. Kom fijnproeven op het ontspannen terras van Marktzicht.

Stadscafé Amersfoort

Stadscafé Amersfoort is een plek waar zowel de echte ‘Keientrekkers’, als de bezoekers van de ‘Keistad’ graag komen. Bewonder de Amersfoortse kunst aan de muur tijdens een borrel of diner.