skip to Main Content
Beleef Amersfoort

Amersfoort is een heerlijke en diverse stad om te bezoeken. Bewonder de sprookjesachtige Koppelpoort, beklim de middeleeuwse Onze Lieve Vrouwetoren, struin of winkel langs de grachten en bezoek één van de musea, theaters of het Dierenpark Amersfoort. Vanuit Long John’s Pub&Hotel loop je gemakkelijk naar veel Amersfoorts schoons toe. Maar je kunt natuurlijk ook een fiets, sloep of zelfs een kano huren om de stad op een bijzondere manier te beleven!

Fietsverhuur

Of je nou in je eentje Amersfoort wilt verkennen op een huurfiets of met een grote groep door de stad wilt fietsen, bij Broers Amersfoort ben je aan het juiste adres. Maak gerust gebruik van de Broers haal- en brengservice!

Fietsboot

Ontdek Amersfoort en omstreken via de karakteristieke Eemlijn. Stap op en af bij verschillende opstapplaatsen, met of zonder fiets. Bewonder tijdens de ontspannen vaart het uitzicht over de Eemvallei en de Gooise uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug.

Bootje huren

Hier beleef je Amersfoort op een unieke manier vanaf het water. Met de supboards en kano’s vaar je via park Randenbroek zo de historische binnenstad in. Ook leuk voor een grotere groep. Vergeet je handdoek niet!

Sloep huren

Kies een mooie vaarroute en ontdek Amersfoort en de prachtige omgeving per sloep. Meer onderweg aan bij een terras of bij een eiland voor een picknick. Vaar langs bijzondere ophaalbruggen, een historische haven of maak zelfs een meerdaagse tocht!

Dierenpark Amersfoort

In Dierenpark Amersfoort is ontzettend veel te beleven. Dwaal door het Woud, over de Prairie en door het Dinopark, klim en klauter via een parcours langs de dierenverblijven en ga op avontuur op de Expeditie-Rivier.

Beklim de Onze lieve vrouwe toren

De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel ‘Lange Jan’ genoemd, is de trots van Amersfoort. Beklim tijdens een rondleiding de 346 treden van de Lange Jan en word beloond met een spectaculair uitzicht over de stad.

Theater Lieve vrouw

De Lieve Vrouw is de plek voor een mooie theatervoorstelling, een goede film en een fijne lunch op het terras. Check de agenda voor de voorstellingen die nu spelen en draaien.

Theater Flint

In de prachtige zaal van Flint ben je welkom voor een avond vol theater. De theaterkeuken van Flint serveert bijzondere gerechten. Bekijk de website voor de actuele voorstellingen.

Cultureel podium Fluor

FLUOR is al ruim 30 jaar hét poppodium van Amersfoort en omstreken, met een breed aanbod aan (pop)concerten en danceparty’s. Sinds 2015 gevestigd in een prachtig nieuw pand op het voormalige Prodentfabriek-terrein.

Kunsthal Kade

Kunsthal KAdE ligt net buiten de oude stadsmuren van Amersfoort. Bezoek Kunsthal KAdE voor tentoonstellingen over hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Mondriaanhuis

Bezoek het geboortehuis van Piet Mondriaan en bewonder zowel het vroege als het latere werk van deze wereldberoemde kunstenaar uit Amersfoort. Bekijk welke tentoonstellingen en (kinder)activiteiten er nu in het museum te zien en te doen zijn.

Anderen beoordelen ons als uitstekend
tripadvisor

nette kamer met badkamer (enige minpuntje; gedeelde wc). mooi uitzicht over het pleintje en de medewerkers zijn verschrikkelijk lief (ze hadden zelfs rozenblaadjes op het bed gelegd toen ik dat aangaf te willen). zou er zeker nogmaals naartoe gaan!

tripadvisor

De perfecte centrale plek om te slapen in Amersfoort. Personeel is heel erg gastvrij en vriendelijk. De suite is ruim, wat gedateerd, maar volstaat prima. Goede prijs. Uitzicht door het zolderraam op de Onze Lieve Vrouwentoren is erg leuk en aan de voorkant uitzicht op het plein (Lieve Vrouwenkerkhof). Lekker eten en drinken wat je van een pub kunt verwachten. Naast Kilkenny en Guinness verschillende speciaalbieren op tap, blik en fles. We komen hier zeker terug.

tripadvisor

Prima verblijf. Klein maar fijn. Heerlijk voor weekendje A'foort. Echt in t centrum gelegen. Mooie stadstuin aan t water. Vriendelijk personeel. Lekkere whiskey, heerlijk ontbijt. Goed advies gekregen waar te parkeren. Helaas de TV kan alleen bekeken worden via koppeling met je eigen telefoon of i-pad.....

tripadvisor

Wat een fijn plekje zo middenin het centrum. Als echte Hollander betaal ik niet graag te veel en dat is hier zeker niet aan de orde. Voor een prikkie een kleine maar zeer nette kamer geboekt waar vandaan je zo het centrum in wandelt.